2011. november 8., kedd

Néhány tudnivaló férfiaknak

Konzerv ételek

Itt egy újabb ok arra, hogy az agglegények legalább alapszinten megtanuljanak főzni, ugyanis szinte az összes fém konzervdoboz bevonatában megtalálható egy biszfenol A (más nevén BPA) nevű műanyagipari alapanyag, mely a dobozból a tartósított ételbe kerül. A BPA-nak gyakran kitett férfiaknál erekciós problémák, libidócsökkenés és gyengébb szexuális teljesítmény jelentkezhet.
A rossz hír az, hogy a BPA egyre több mindennapi élelmiszerben és használati tárgyban jelen van, például a műanyag flakonokban, a pénztárgépszámlákban, műanyag edényekben, de tavaink, folyóink is szennyezettek vele.

Növényvédő szerrel kezelt élelmiszerek

A rovarirtó, mellyel sok élelmiszert kezelnek, arra hivatott, hogy megölje a férgeket. Sajnos a spermához sem kíméletes, ráadásul a vásárolt termék megmosásával sem segítünk a bajon, mivel ezek a szerek magába az ételbe is bejutnak.

Teflonserpenyők és pattogatott kukorica

A PFOA és PFOS, azaz a perfluoro-oktánsav és a perfluoroktán-szulfonsav szintén két igen káros vegyszer. Ezek az anyagok főként teflonserpenyőkben találhatók meg, mivel olaj- és vízállók. A mikrohullámú sütőben elkészíthető popcorn tasakjához, ruhákhoz, pizzásdobozokhoz és gyorséttermi csomagolóanyagokhoz használják. A spermaszám csökkentése mellett magas koleszterinszintet is okozhatnak.

Autóülés és laptop

A meleg köztudottan árt a spermáknak, erre találta ki a természet a herezacskót, mely a test melegétől távolt tartja a heréket. Hiába teszi ezt akkor, amikor a fűtött autóülésben, a szaunában vagy a laptop ölben tartásával főzik a férfiak a tojásaikat.


Nincsenek megjegyzések: